Skoč na obsahSkoč na navigaci
Portál občana a platební brána
Úřední hodiny
Dnes: Pátek 29. března 2024
Městský úřad:
NENÍ ÚŘEDNÍ DEN
Infocentrum, podatelna:
08:00 - 14:00
Občanské průkazy, pasy:
NENÍ ÚŘEDNÍ DEN
Odbor dopravy:
NENÍ ÚŘEDNÍ DEN
Pokladna:
08:00 - 11:00
Centrální spisovna (archiv):
NENÍ ÚŘEDNÍ DEN
Garáže:
07:45 - 13:30 (výjezd do 14:00)
Příští den: Úterý 2. dubna 2024
Městský úřad:
NENÍ ÚŘEDNÍ DEN
Infocentrum, podatelna:
08:00 - 18:00
Občanské průkazy, pasy:
NENÍ ÚŘEDNÍ DEN
Odbor dopravy:
NENÍ ÚŘEDNÍ DEN
Pokladna:
08:00 - 11:00
Centrální spisovna (archiv):
08:00 - 11:00   12:00 - 15:00
Garáže:
07:45 - 17:30 (výjezd do 18:00)
Kalendář událostí

Nahrávám kalendář...

Kralupy TV

Nahrávám videa...

Mostek přes Knovízský potok otevřen, v Mikovicích mají nové chodníky

30. září 2020, 14:46 Ostatní
Tato aktualita je již více než tři roky stará, nemusí obsahovat aktuální informace. » Otevřít nejnovější aktuality

Kalendářní léto pomalu končí a s ním i některé význačné investiční projekty. Jedním z nich je i „Rekonstrukce mostku přes Knovízský potok“, na který navazují dva nově postavené chodníky. Jeden se nachází ještě v Přemyslově ulici, druhý vede do ulice 28. října, kde byla zároveň postavena nová parkovací stání (realizováno v rámci projektu „Bezbariérový chodník v ulici Přemyslova a 28. října, Kralupy nad Vltavou“). 


Přestože rekonstrukce mostku nebyla nikterak jednoduchá, podařilo se v prodlouženém termínu stavbu dotáhnout do úspěšného konce. „Mostek měl být původně hotov do konce prázdnin. Pak ale museli zaměstnanci vykonávající firmy podstoupit karanténu z důvodu podezření na Covid 19, což byla samozřejmě komplikace,“ uvedla Marcela Horčičková, vedoucí odboru realizace investic MěÚ Kralupy nad Vltavou. Ovšem zdaleka se nejednalo o jediný problém, se kterým se obě zainteresované strany musely vypořádat. To ostatně vedoucí odboru vzápětí potvrzuje: „Když už se začalo opětovně pracovat, přišly přívalové lijáky. Hladina Knovízského potoka pak stoupla natolik, že bylo třeba vodu odčerpávat. Čili další zdržení. V neposlední řadě jsme byli nuceni čekat na zajištění kabelových přeložek společnosti ČEZ, a.s. Jsem ale ráda, že se vše podařilo dotáhnout do zdárného konce.“



Ještě před dokončením této akce došlo ke kolaudaci bezbariérového chodníku Na Velvarské silnici. I zde muselo dojít k posunutí termínu finalizace, a to vzhledem k nesrovnalostem v konkrétních místech stavby. „Kvůli špatně provedeným stavebním pracím jsme museli nechat několikrát přepracovat již zhotovené části chodníku. Firma ale vždy chybu uznala, takže v tomto ohledu problém nebyl. Spíše nás trápilo protahování termínu dokončení s ohledem na nekomfortní dopravní situaci,“ vysvětluje Marcela Horčičková s tím, že v ulici byly dále zprovozněny dva přechody pro chodce, u morového sloupu bylo nově umístěno zábradlí. 


Chodník dále lemují lampy veřejného osvětlení, k jejichž rozmístění má vedoucí odboru rovněž několik důležitých poznámek: „Rozmístění lamp vypadá na oko možná trochu ‚divoce‘, ovšem v tomto ohledu jsme na výběr příliš neměli. Pod povrchem chodníků vede hned několik sítí a je svým způsobem zázrak, že se nám je sem podařilo umístit. Jednu chvíli to skutečně vypadalo na to, že se zde veřejného osvětlení budeme muset vzdát. Tato situace ale naštěstí nenastala.“  O nadcházejících investičních akcích budeme informovat v rámci dalších příspěvků.



Vložil(a): Aleš Levý

Kam dál na webu města?

Nahoru